טיפול בצלקות אקנה
במשך שנים אני טוען כי חוסר טיפול איכותי באקנה עשוי לגרום להווצרותן של צלקות אשר חלקן קשות לטיפול ככל שמטפלים בהן בשלב מאוחר.
אקנה הינה מחלה שכיחה מאוד בגוף בזמן ההתבגרות ומטרידה מאוד מבחינה אסתטית ומבחינה רפואית. המחלה הנובעת מייצור יתר של בלוטות חלב בפנים, בגב העליון והמחשוף אשר מזדהמות ע"י חיידקי העור ומתפתחות למוגלות או אפילו מורסות (אבצסים).
צלקות אקנה אפשר להסיר ולשכוח מהעבר המר של האקנה. החשוב הוא להתחיל לטפל בצלקות האקנה כמה שיותר מהר על מנת להגדיל את סיכוי ההחלמה באופן משמעותי
- הטיפול באקנה הינו מגוון וכלל משחות שונות, טיפול אנטיביוטי, טיפולים הורמונליים (אצל נשים) וטיפול על ידי רטינואידים, התרופה המוכרת בשם רואקוטן או קורטן.
- ניתן לטפל באקנה בטכנולוגיות לייזר, גם באקנה פעיל (בלבד שלא מטפלים יחד עם רואקוטן)
טיפולים אלו הינם ברובם יעילים, אם מותאמים לרמת האקנה, וניתנים במינון בצורה הנכונה. עם זאת לעיתים קיימים כישלונות טיפוליים או ישנן מטופלים אשר מסרבים לקבל טיפול תרופתי.
כל מטופלי צלקות האקנה וחטטי האקנה רואים שינוי מהותי לאחר סדרת הטיפולים של המרכז הרב תחומי לרפואת עור ילדים ומתבגרים
למטופלי האקנה אלא אנו מציעים, במרכז הרב תחומי לרפואת עור ילדים ומתבגרים, בנוסף לכל ארסנל הטיפול התרופתי שעימו יש לנו ניסיון רב, טיפול על ידי טכנולוגיות לייזר שונות. טיפולים באמצעות טכנולוגיות לייזר מתאימים בעיקר לטיפול בצלקות לאחר החלמת האקנה, ובחלק מהמקרים תוך כדי אקנה פעיל, ומביאים לשיפור רב במראה הפנים." ד"ר אביקם הראל, מנהל המרכז הרב תחומי לרפואת עור ילדים ומתבגרים.
צלקות אקנה לפני טיפול:

צלקות אקנה - לאחר 3 טיפולים:

שאלות ותשובות נפוצות בנושא אקנה וצלקות אקנה
רואקוטן הינו טיפול יעיל מאוד ובטוח באקנה.במידה והטיפול נעשה תחת בקרה והמלצות רופא אין ממה לחשוש.תופעות הלוואי הרפואיות הן נדירות.
לא, ניתן לאכול הכל.
יש צורך לקבל טיפול מקומי ותרופתי נכון.
לא, אך באופן כללי יש להימנע מחשיפה ללהתנהג"חכם בשמש" בשל הסכנות האחרות של חשיפה לשמש.
כן, ישנו טיפול בלייזר שעשוי לשפר מאוד את הצקלות.
לא, ישנן רמות שונות של חומרה. לאחר הבידה ובמידת הצורך, ניתן לטפל רק במשחות מקומיות.
בדר"כ זוהי תופעה חולפת לאחר איזון הורמונלי.הטיפול נועד בעיקר למנוע צלקות.
אין שום צורך לשנות משהו מאורח החיים של המטופל. לעיתים, ישנן תופעות לוואי פרה-רפואיות כמו אודם לאחר חשיפה לשמש, כאבי שרירים ויובש. תופעות לוואי אלו אינן מסוכנות ורק במידה והן מפריעות ניתן להפחית פעילות גופנית וחשיפה לשמש.